Äventyrare

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrare
Äventyrarscouten går i årskurs 6, 7 eller 8 i skolan.

I den här åldern är gruppen oerhört viktig och i patrullgemenskapen testar scouterna olika roller, möter svårigheter och övervinner hinder tillsammans. Ungdomarna kan nu i mycket större utsträckning föreställa sig abstrakta problem och lösa problem genom att väga flera olika alternativ mot varandra.

I Scouterna utmanas äventyrarna i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang. Tillsammans reflekterar de över sin och andras insats. Det symboliska ramverket skapar en känsla och en gemenskap.

Äventyrarna bestämmer mycket själva och delar egna upplevelser med sina patrullkompisar samtidigt som ledaren ofta är närvarande och delar många upplevelser. Äventyrarna funderar på framtiden och i Scouterna får de stöd genom att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera sig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter i nationell och internationell miljö.

 

Äventyrarnas ledord: Medvetenhet, Respekt, Friluftsliv, Patrullen, Möten

Träffar

Äventyrarna har sina träffar på måndagar klockan 18:30-20:30 oftast vid scoutstugan.

Anmäl dig via formuläret på hemsidan om du är intresserad av att börja på äventyraravdelningen. Då får du besked om det finns plats direkt eller om vi skriver in dig i vår kölista.

Terminsprogram

 

Ledare

Foto saknas

Annie Olsson

Kårordförande, Avdelningsledare
E-post: annie.olsson@gmail.com
Telefon:
0701-709388

Annie är ordförande för Järnbrotts scoutkår, eller kårhövding som vi säger i kåren. Hon är även ledare för äventyraravdelningen.

Foto saknas

Richard Gustafsson

Avdelningsledare
E-post: Rgustafsson1986@gmail.com

Richard är ledare för Äventyraravdelningen