Bli Scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

Om Scouterna från Scouterna på Vimeo.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

 

När kan jag bli scout?

Järnbrotts Scoutkår bedriver scoutverksamhet för alla, från och med hösten det år de fyller 8 år och uppåt, vilket även inkluderar verksamhet för vuxna.

Läs mer om våra avdelningar och när de träffas här.

Vad gör vi?

I Scouterna lär sig barn och ungdomar nya saker genom att pröva dem, istället för att läsa sig till hur man ska göra. Vi har roligt och utvecklas som människor genom att hela tiden testa våra egna förmågor. Denna metod kallar vi för ”learning by doing” (”lära genom att göra”). Oftast träffas vi en kväll per vecka. Scouterna är själva med och planerar mötena. Vi är utomhus så mycket som möjligt, samarbetar i små grupper, lär oss om naturen, oss själva och om varandra.

Att vara medlem i Scouterna innebär framför allt en massa rolig verksamhet, allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. I Scouterna är man ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Man åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I Scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. På somrarna åker scouter ofta på läger. Där bor man i tält i ungefär en vecka och träffar scouter från andra ställen.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  • Gemenskapen
  • Åka på läger
  • Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

För närvarande har vi kö till några av våra avdelningar, men anmäl gärna ert intresse.

Länk till intresseanmälan

Är du vuxen och vill engagera dig så är du precis lika välkommen.

Läs om att vara vuxen i Scouterna här.