Förberedelser inför kårlägret

Igår pysslades det i scoutstugan inför kårlägret UGH! Scouterna fick trycka upptäckarnas logga och sedan med hjälp av en potatis trycka ett eget mönster. Det gjordes också fina band att knyta runt midjan!

Märken

Vi har lärt oss knopar för att få knopmärmet. Idag var det sista chansen att visa att vi kan vad som krävs för att få märket. Vi har också tittat på kartor och klarttecken. Vi har hållt på med kompass Läs mer »

Visselpipor

Vi har gjort visselpipor, Olle hoppas att han kan locka på katternas uppmärksamhet. Det var svårt att göra lufthålet, det som skulle vara som ett V. Vi var tvinga att sköta oss så att vi får vårt knivbevis. Det är Läs mer »

Kockduell

Idag har vi lagat mat, närmare bestämt biff och wokgrönsaker. Idag har vi lärt oss hur vi handskas med kniv och att laga mat. Roligast idag var att ha kockduell och göra super god lila efterrätt! Josefin, Klara och Hampus Läs mer »

Återvinning

Idag har vi gjort återvunna ljuslyktor och fågelholkar/fröautomater av gamla burkar av glas, plastflaskor och burklock. Idag har vi lärt oss att man ska bry sig om miljön. Roligast idag var att måla. Dagens djungelordspråk: Huggorm är bäst. Hugo och Läs mer »

Snurrigt

Vi har surrat med pinnar!! Med Minna två (Marcus) och minna 3 (Gunnar). Det var roligast att lägga snören på minna 2s keps. PS. Man vill ej göra minna 2 arg. Det är sant.  

Rolig orientering

Idag var patrull Alfa och Delta i Ruddalen för att testa på geocaching. För oss innebar det att vi fick koordinater och ledtrådar och sen skulle vi hitta en sak som var gömd. Oftast är det en plastburk och där Läs mer »

Rekryteringsdag

Idag har ett gäng spårare, upptäckare och ledare haft en rolig dag fylld med scoutaktiviter, utomhusmatlagning och träffat nya kompisar från Kortedala scoutkår och Långedrags sjöscoutkår samtidigt som vi blivit intervjuade och filmade till scouternas nya rekryteringsmaterial! Grymt bra jobbat Läs mer »

10/3

Idag har vi levt och andats och gjort fina smycken av täljsten. Roligast var att jobba med täljsten. Idag har vi lärt oss att det finns en sten man kan tälja i och forma lätt! Dagens djungelordspråk: täljd sten förblir Läs mer »

Indianvisdom

Idag har vi pratat om vad man bör ha med sig när man är i skogen, hur man tar vara på naturen och vad man ska göra om man går vilse. Det är mycket vitkigt att ha med sig karta Läs mer »