Sommarläger 2019

I slutet av juli anordnar Göteborgs scoutdistrikt ett stort och roligt distriktsläger dit alla scoutkårer från hela Göteborgsregionen är inbjudna för en härlig lägervecka! Platsen är Kragenäs – ett underbart ställe för ett scoutläger med utmaningar, spännande äventyr och nära till havet.

 

Sover gör vi i tält och maten lagar vi tillsammans i byn där hela Järnbrotts Scoutkår bor tillsammans med ett par andra kårer. På dagarna erbjudas ett varierat program som att rädda gummiankan, paddla kanot, utforska skogen, havet och ängen, eller kanske deltar patrullen i en ”Hela lägret bakar”-tävling? Dessa aktiviteter gör vi tillsammans i patrullen, i våra olika åldersgrupper. Lägerplatsen Kragenäs ligger i Tanums kommun ca 14 mil norr om Göteborg.

 

Informationsträff

I samband med kårens terminsavslutning måndagen den 3 juni kommer ha en informationsträff som riktar sig till föräldrar till scouter som ska med med på lägret

Vi startar 18:00 (samtidigt som terminsavslutningen startar) och uppskattar att det tar 45 minuter, vi ses i Scoutstugan på Rundradiogatan 45. Under träffen kommer vi bland annat att gå igenom praktisk information, hur och vad som ska packas, vilka vuxna som ska med och det finns möjlighet att ställa frågor.

All praktiskt info såsom tider och packlista kommer också att mejlas ut.

 

Lägertid

28 juli – 3 augusti för upptäckare, äventyrare, utmanare och rover.

31 juli – 3 augusti för spårare

 

Kostnad

Hela veckan Halva veckan
Scout 1400 kr 850 kr
Ledare/Vuxen 700 kr 400 kr
Ledarbarn 4-7 år 900 kr
Ledarbarn 0-3 år Gratis

 

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Görs avanmälan tar lägret ut en avgift på 500 kr.

 

Betalning

I samband med anmälan så betalas hela lägeravgiften. Betalning sker till kårens plusgiro 47 91 82 – 8 i samband med anmälan. Ange namn + sommarläger vid betalning så vi vet vem som betalt.

 

Resa

Från Göteborg åker vi buss till Kragenäs i bussar som ingår i lägeravgiften

 

Vuxna

Att vara med som vuxen på lägret innebär minst lika mycket spänning som för våra scouter. Ni kan följa med våra patruller på sina uppdrag, jobba i byn med olika uppgifter t ex matlagning, förberedelser för aktiviteter, planering mm.

Ett gäng ledare kommer följa med men vi behöver vara några fler vuxna, så fundera på om du som vårdnadshavare, eller annan anhörig, också vill åka med.

 

Frågor

Har du frågor eller funderingar så prata med någon av oss ledare eller mejla till jarnbrott@gmail.com.

 

Senaste uppdatering 2019-05-09 (info om informationsträff och att anmälan är stängd)