Hajk i vättlefjäll!

IMG-3902.JPG

Tidigt på lördagsmorgonen den 13:e september  åkte 7 upptäckare och 4 ledare till Vättlefjäll, en pärla i norra Göteborg!

 

Vi började direkt med att bege oss mot den tänkta lägerplatsen, alldeles intill en av sjöarna. På vägen dit passade vi bland annat på att ta en geocache, som vi hjälptes åt att hitta.

Ledarna Kristina och Daniel som skulle transportera materialet till lägerplatsen lyckades ta fel väg och hamnade på något sätt mitt i skogen och var tvungna att ta sig rakt genom skogen med en kärra fullastad med material, minst sagt en utmaning!

Väl framme vid lägerplatsen började vi direkt att laga lunch, det blev kycklingtacos!

När alla var mätta och belåtna var det dags att sätta upp de två vindskydden som skulle bli vår bostad för natten. Efter en stunds förvirring lyckades vi tillslut, tack vare bra samarbete och några kluriga knopar få upp dem.

På eftermiddagen begav sig scouterna iväg för att hitta fler geocacher och ”hitta ut”-stolpar. Under tiden förberedde ledarna inför kvällens festmåltid, som innebar trerätters finmiddag!

 

Söndagsmorgonen startade med en kall vind, så det gällde att få på sig ordentligt med kläder direkt när man gått upp ur sovsäcken.

När alla hade vaknat till liv och fått i sig frukost och packat våra packningar gav vi oss iväg för att möta upp kårens övriga medlemmar som deltog på kårdagen, som också anordnades i Vättlefjäll. På en klipphäll åt vi tillsammans med de andra lunch och njöt av höstsolen som nu hade kommit fram och strålade med sin värme!

Scouterna fick sedan paddla tillbaka till samma ställe som vi hade startat vid på lördagen, medans ledarna gick runt sjön med det material vi hade med oss.

Här kommer lite bilder på vad som hände under hajken!

 

 

Tack för en väldigt trevlig hajk!

/Upptäckarledarna

Det här inlägget postades i Upptäckare och märktes , , av Upptäckaravdelningen. Bokmärk permalänken.