Terminsavslutning 3/6 2019

Måndagen den 3/6 kl 18:00 – ca 19:30 är det gemensam terminsavslutning för hela Järnbrotts scoutkår. Föräldrar och syskon är också välkomna! Vi kommer att hålla till utanför scoutstugan med olika aktiviteter, bl.a tipspromenad, grilla pinnbröd, lotteri, försäljning av kårtröjor Läs mer »

Äventyret 2019

Från Järnbrotts scoutkår deltog en patrull vardera från spårarna, upptäckarna respektive äventyrarna i årets upplaga av distriktsarrangemanget Äventyret. Den här gången hade tävlingen temat Sci-fi och gick av stapeln i skogarna runt Ljungslätt utanför Gråbo. Sammanlagt deltog drygt 80 patruller Läs mer »

Fixardag i Scoutstugan

Lördagen den 25:e maj kl. 10-16 arbetar vi inne och ute vid Scoutstugan på Rundradiogatan 45. Det här behöver vi bland annat göra: byta plankor på fasaden måla om fasaden laga fönster städa inomhus klippa häcken åka till tippen röja Läs mer »

Kårens vårstämma 21/5 2019

Snart är det dags för vårstämma i Järnbrotts scoutkår. Vårstämman hålls tisdagen den 21/5 kl 18:30 i scoutstugan. Välkommen! Vårstämman kommer att avhandla de punkter som rör kommande verksamhetsår 2019/2020. Punkter som rör det gångna verksamhetsåret 2018/2019 kommer istället att Läs mer »

Sankt Georgsfirande 23/4 för hela kåren

Välkommen på Sankt Georgsfirande i Slottskogen! Sankt Georg är scouternas skyddshelgon och firas varje år då Georg har namnsdag den 23e april. I år kommer vi fira gemensamt i kåren och vi samlas klockan 18:00 vid scoutstenen. Ert första uppdrag Läs mer »

Dags att beställa scoutvaror

Nu är det dags för vårterminens gemensamma beställning av scoutskjortor och annat från scoutshopen. Sista beställningsdag är torsdagen den 25/4-19. Mer information och beställningsblankett finns i bifogad PDF. På den andra bifogade lappen kan du läsa om köp/försäljning av begagnade Läs mer »

Äventyret 10-12/5 2019

Nu är det dags att anmäla sig till årets upplaga av distriktstävlingen Äventyret som i år går av stapeln i skogarna kring Ljungslätt den 10-12/5. Äventyret är för alla åldersgrupper, för äventyrare/utmanare i form av en hajk 10-12/5, för spårare/upptäckare Läs mer »

Upptäckarna på övernattning 1-3/3

Åtta upptäckare och tre ledare var med på helgens övernattning i scoutstugan.  Fredag kväll lekte vi lite ute innan vi flyttade in i stugan. Sedan fick vi ett hemligt meddelande med instruktioner inför nästa dag. På lördagen vandrade vi från Läs mer »

Sommarläger 2019

Årets sommarläger är ett distriktsläger på Kragenäs 28/7-3/8 (31/7-3/8 för spårare). Lite mer information om lägret finns i bifogad inbjudan som även är utskickad till avdelningarna. En mer detaljerad inbjudan med information om hur man anmäler sig kommer längre fram.

Information till upptäckarna

Om du går in på Avdelningar och där väljer Upptäckare hittar du aktuell information till upptäckaravdelningen. Förutom vårens terminsprogram finns där just nu inbjudan till klättermötet den 27/2, inbjudan till övernattningen 1-3/3 samt hemlig chifferuppgift nr 2.